Monday, November 19, 2007

Guma de mestecat

    • Mod de fabricare
  • Fiecare varietate de guma are formula sa specifica, prin care devine deosebita. Modul de combinare al ingredientelor reprezinta un secret al companiei producatoare. Totusi exista o reteta comuna, ce sta la baza prepararii gumei si citeva ingrediente principale.
    • • Se amesteca ingredientele de baza ale gumei, se topesc si apoi se filtreaza si se adauga treptat zahar pudra, glucoza lichida si diferite arome.
    • • Masini speciale, denumite extrudere, sint utilizate pentru a amesteca si a inmuia guma. Dupa aceea, aceasta este presata, taiata fisii si apoi introdusa intr-un tub, iar in final taiata si modelata in diferite forme.
      • • Dupa ce guma a capatat forma, ea este acoperita cu un praf special, dulce, pentru a nu se lipi de aparatura de impachetat.
      • • Guma este lasata la racit 48 de ore, intr-o incapere unde temperatura este controlata in permanenta. Apoi, cu un spray special, se aplica un indulcitor lichid. Guma se lasa la racit din nou si apoi incepe procesul de ambalare.
  • Beneficii
    • Chiar daca pare greu de crezut, guma de mestecat are unele efecte pozitive asupra organismului. Este recomandata hipertensivilor, deoarece duce la scaderea tensiunii si relaxeaza, totodata. De asemenea, unul dintre calitatile principale ale multor marci de guma de mestecat este ca reimprospateaza respiratia. Guma mai are rolul de a ajuta o persoana sa se concentreze asupra unei probleme si sa scape de tensiunea nervoasa. De aceea, ea este recomandata in timpul calatoriei cu avionul.

1 comment:

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de Plasma, I hope you enjoy. The address is http://tv-de-plasma.blogspot.com. A hug.